tag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post3885581584775579178..comments2023-11-10T21:56:18.077+03:00Comments on Doğayı Keşfederken: Sonbahar Kabaklari ve genel olarak kabakgiller'e bir bakis (Cucurbitaceae)Meyvelitepehttp://www.blogger.com/profile/03173530165495196452noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-53639005677149425552010-12-14T13:11:02.615+02:002010-12-14T13:11:02.615+02:00C'est amusant de voir une Turque qui parle des...C'est amusant de voir une Turque qui parle des produits qu'elle croise en France, alors que moi je suis Français et j'essaye de diffuser ces mêmes produits en Turquie ! J'ai vendu pas mal de ces courges (pâtisson, spaghetti, potimarron, butternut, turban turc) au marché bio de Feriköy cette année.<br />C'est pratique de trouver des explications sur la cuisson des courges Unknownhttps://www.blogger.com/profile/01835503251615645857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-7470866505568321112010-11-04T14:40:54.725+02:002010-11-04T14:40:54.725+02:00http://www.graines-voltz.com/courge-galeuse-deysin...http://www.graines-voltz.com/courge-galeuse-deysine-6371-6372-22115-22128-028584fg-a.aspx bu kabak olabilir dediginiz? pazarda gormustum ama cok buyuktu almadim?bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-47024657113326954842010-11-04T11:32:15.342+02:002010-11-04T11:32:15.342+02:00Nevincim-Cok tesekkurler aman dikkat derginin adi ...Nevincim-Cok tesekkurler aman dikkat derginin adi leziz baska bir dergi daha var lezzet diye onada yazarim belki bir gun:)<br /><br />Efsun-Ilk aklima gelen dolma tabiki ama onun disinda corbada yada buharda pisirip biraz krema biraz kucuk hindistan cevizi rendesi hatta ustune peynir rendeleyip firinda 15 dk graten yapma ilk aklima gelenler, afiyet olsun:)<br /><br />Meyvelitepe-Gercekten cok bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-408489939751586152010-11-02T02:10:54.313+02:002010-11-02T02:10:54.313+02:00Beste bu kabak konusuna getirdiğin açıklık ve bol ...Beste bu kabak konusuna getirdiğin açıklık ve bol fotoğrafla desteklenmiş yazı için çok teşekkürler, o kadar çok çeşit var ki şaşırmamak mümkün değil. Bu arada dizimi dövdüm yazıyı okurken, çünkü geçen hafta gittiğimiz yerde burnumun ucunda duran "butternut" ve "patisson"ların tohumlarını eşim "zaten kabaktan başımızı alamıyoruz" dediği için almamıştım, şimdi biri Meyvelitepehttps://www.blogger.com/profile/03173530165495196452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-21627617727049125252010-10-29T16:01:19.945+03:002010-10-29T16:01:19.945+03:00Beste fotograflar süper yine:) Kabaklarin coguyla ...Beste fotograflar süper yine:) Kabaklarin coguyla neler yapilacagini biliyorum ama bu sene kayinvalideler bolca pomme d'or diye tanittigin kabaktan ekmisler, nasil pisirecegimizi bilemedik. Küp küp dograyip kavurdum, yumurtali falan yaptim güzel oldu baska neler yapilabilecegi konusunda bir fikrin varmi? Kabagin isminide bilmedigimden arayamadim hic bir yerde. Sevgiler:)Efsunhttps://www.blogger.com/profile/18406372782371069211noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-63152024147113115592010-10-28T09:27:51.933+03:002010-10-28T09:27:51.933+03:00Yine sahane!!! Sevgili Beste'cigim, bir de bur...Yine sahane!!! Sevgili Beste'cigim, bir de burdan tebrik etmeliyim, zira harika bir haber:) Lezzet dergisinde yazacaklarini bekliyoruz. Tebrikler!!nevinhttps://www.blogger.com/profile/09715657585760229927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-86515327190974902162010-10-27T18:14:45.497+03:002010-10-27T18:14:45.497+03:00Crebro-Cok tesekkurler, kabaklar formlariyla cizim...Crebro-Cok tesekkurler, kabaklar formlariyla cizimi zevkle yapilanlar kategorisindedir sanirim senin icin, ayrica tarcinli, cevizli kanak tatlisini ne kadar sevdigini kuslar soyledi:)<br /><br />Pelin-Merhabalar, simid cekirdekleri biriktiriyorum tabiki yollarim. Email yollarmisin bana adresin icin.<br /><br />Ayten-Canim arkadasim cok tesekkurler. Gorusecegiz mutlaka bir gun Aytencim dur bakalimbestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-34389115420760453122010-10-27T15:45:36.170+03:002010-10-27T15:45:36.170+03:00Canim, yazilarina artik yorum yapmiyorum cunku o k...Canim, yazilarina artik yorum yapmiyorum cunku o kadar guzel bir dilin var ki bitirmeden birakamiyorum.<br />Ne kadar kabak cesidi cok olan bir ulkede yasasamda kabagi fazla kullandiklarini gormedim. Sayende,neyin ne oldugunu ogrendim. Cok teskkurler Bestecigim. <br />Benim favorim, squash ve spagetti kabak. :)<br />Opuyorum canim. Ama ben seni cok ozledim ya. :(Aytenhttps://www.blogger.com/profile/15676360707106112707noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-23562313364040134842010-10-27T10:18:31.331+03:002010-10-27T10:18:31.331+03:00Sevgili Beste,
kabaklar hakkında verdiğin bilgiler...Sevgili Beste,<br />kabaklar hakkında verdiğin bilgiler iin çok teşekkürler. kabak benim sevdiğim sebzedir hem tatalısı hem tuzlusu. Rica etsem bu türkiyede bulunmayan türlerden bana tohum gönderebilir misin?pelinhttps://www.blogger.com/profile/03095834135047342793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-69650144721290175912010-10-26T19:39:11.912+03:002010-10-26T19:39:11.912+03:00Spagetti kabağın içini çıkartıp üzerine güzel bir ...Spagetti kabağın içini çıkartıp üzerine güzel bir kaşar serpip fırınlayınca da çok lezzetli oluyor. Çok güzel bir konu seçmişsin.Crebrohttp://www.crebro.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-90769506041512126932010-10-26T12:24:45.102+03:002010-10-26T12:24:45.102+03:00Ben eksik goremedimdi oysa ki :) Madem oyle bak bu...Ben eksik goremedimdi oysa ki :) Madem oyle bak burada da kabakli hersey var sanirim :) http://marifetteyze.blogspot.com/2006/12/ye-17-kabakgiller-zetler.htmlBercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-39978997664540361522010-10-26T12:07:32.912+03:002010-10-26T12:07:32.912+03:00Tijen-Turkiye'de kesin olarak bir yerlerde var...Tijen-Turkiye'de kesin olarak bir yerlerde vardir ama ticari olmamislardir diye dusunuyorum idim dogruladin bunu. Yillar once Akcay'da yassi ustu basik seftaliler yemistim, koylunun birinden alip o kadar lezzetliydi ki anlatamam. Bu yaz pazarda gorunce kilolarca aldim ve ayni tat.Ben sana kabak tohumu ayiririm istersen:)<br /><br />Berceste-Kabak yazisinin hikayesi eksik kalmisti sayende bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-75290827104526995262010-10-26T08:37:39.600+03:002010-10-26T08:37:39.600+03:00Ne cok kabak türü varmış meğer. Teşekkür ederiz.
...Ne cok kabak türü varmış meğer. Teşekkür ederiz.<br /><br />Benim de bildiğim, eskiden daha çok gördüğüm, ( manavlarda genellikle) şimdilerde ise İstanbul'da bulamadığım bir tür kabak var: Asma kabağı. Dolması, bazı yörelerde tatlısı ve reçeli yapılır. Zarif, upuzun bir kabaktır. İncecik dolması pek lezzetli olur. <br /><br />Bir de sormak istediğim bir konu var Beste. Kabak çiçeklerinden munevverhttps://www.blogger.com/profile/06489302200578470213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-51561846045772982062010-10-26T07:28:09.719+03:002010-10-26T07:28:09.719+03:00Pazarlarda, marketlerde pek rastlayabildiğimiz tür...Pazarlarda, marketlerde pek rastlayabildiğimiz türden şeyler değil yayınladıklarınız; çok keyifle okudum! Muhteşem bir yazı olmuş; fotoğraflarla da şölene dönüşmüş.Süt Dilimihttps://www.blogger.com/profile/14534286610062278624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-69851429055590794232010-10-25T21:12:58.004+03:002010-10-25T21:12:58.004+03:00Beste,muhteşem bir bilgilendirme yazısı olmuş. Kab...Beste,muhteşem bir bilgilendirme yazısı olmuş. Kabağın 7 sülalesini öğrenmiş oldum, ne zaman kabak görsem, gözümün önüne bu güzel fotoğraflar gelecek artık! Spagetti kabağı hiç duymadığım bir türdü. Çok ilginçmiş. Türk Türbanına aşığım :) Bayılmıştım ilk Kew Gardens'da gördüğümde. O kenarları tırtıklı olan enginar tadında dediklerinin(adlarını öğrenmeme zaman var daha :P) yenebildiğini Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-16200205884303002862010-10-25T19:26:38.630+03:002010-10-25T19:26:38.630+03:00Beste'ciğim,
Harika bir yazı olmuş ellerin der...Beste'ciğim,<br />Harika bir yazı olmuş ellerin dert görmesin. Bir ek bilgi: Türkiye'de "patisson"a "UFO kabak" deniyor. Komik bir ad değil mi? Bir ara Bozcaada'da (sanırım Lades Restoran) bir dolma yapıyordu bununla. Bu yaz ben de bir kere Burhaniye Pazarı'nda görüp çok şaşırdım, ne güzel dedim yenilikçi birileri var. Yıllar önce bir arkadaşım tohumlarını Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-35856234577825930572010-10-25T18:56:12.293+03:002010-10-25T18:56:12.293+03:00Nihan'cim-Gelsin tohumlarin uzaklardan ama mer...Nihan'cim-Gelsin tohumlarin uzaklardan ama merak etme daha cok zamanin var bu kis icin artik cok gec. Baharda cimlendirilecek tohumlar:)<br /><br /><br />Aycobani-Biraz dalli budakli oldu ama cok genis konu tekrar birer birer ele almak lazim. Butternut'i ve spagetti'yi biz bayagi sevdik. Oidium yaz sonu basliyor bir mantar hastaligi, aslinda hastalik gosteren yapraklari toplayip cope bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-58128279164847066272010-10-25T16:32:17.014+03:002010-10-25T16:32:17.014+03:00Bekledigimden de zengin bir yazi olmus Beste, cok ...Bekledigimden de zengin bir yazi olmus Beste, cok cok cok tesekkur ederim. Spageeti turune cok sasirdim, sayende ilk kez tanistim. Hokaidoyu ise canla basla ograsip soyuyordum bir guzel. Yazik ediyormusum kabuklarina. Gecen hafta butternut'i ilk defa denedim ve lezzetine dayanamayip cuma gunu bir tane daha aldim. Ne dersin cekirdekleriyle bir uretim denemesine giriseyim mi?! Bir de ne ayçobanıhttps://www.blogger.com/profile/15017046607734116962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-39154294671669561262010-10-25T15:38:45.446+03:002010-10-25T15:38:45.446+03:00bestecim,
öncelikle lezzet dergisi için tebrikler....bestecim,<br />öncelikle lezzet dergisi için tebrikler.ben Yelizden pumpkin çekirdeği bekliyorum.nasıl bir toprağa,hangi şartlarda koşullarda ekeceğimi bilmiyorum.bilgilendirirsen sevinirim.Nihanhttps://www.blogger.com/profile/00637364181584100829noreply@blogger.com