tag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post5398574533751801745..comments2023-11-10T21:56:18.077+03:00Comments on Doğayı Keşfederken: ayi sarimsagi/ allium ursinumMeyvelitepehttp://www.blogger.com/profile/03173530165495196452noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-52270443922741618902017-09-23T06:45:19.022+03:002017-09-23T06:45:19.022+03:00Nisan aylarında Tunceli yöresinde, yabani olarak y...Nisan aylarında Tunceli yöresinde, yabani olarak yetişir.Tunceli sarımsağı olarak da bilinir. Ağır Metal (Civa, Kurşun, Arsenik, Kadmium) zehirlenmelerinde çok etkilidir. Biobarlauch adıyla, bu bitkiden ilaç olarak da üretilmiştir.<br />Dr. Y. Erol YalçınAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13803678257168480373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-43671111752122589542013-12-24T14:18:18.330+02:002013-12-24T14:18:18.330+02:00Nerden bulabilirim bir kaç senedir bitkilerle ilgi...Nerden bulabilirim bir kaç senedir bitkilerle ilgileniyorum ve bu şifalı bitkiye ulasamadim türkiyede nasıl ulasabilirim nerdeyse gider toplarim.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00118597540639893372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-77493230829752167252012-04-01T16:15:02.964+03:002012-04-01T16:15:02.964+03:00Evet aynen bärlauch corbasi Cok lezzetli ve icined...Evet aynen bärlauch corbasi Cok lezzetli ve icinede kaynayinca kaymak (Sahne) karistiriyorsun mimmmm lezzetli bir corba pisirebilirsiniz ayni zamanda Cok saglikliAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-50727217876681384332012-03-29T18:15:16.621+03:002012-03-29T18:15:16.621+03:00Bati Avusturyada da cok sevilir. Insanlar dogadan ...Bati Avusturyada da cok sevilir. Insanlar dogadan topluyor. Su sira tam mevsimi. Benim bahcemde bol. Her gun yiyorum. Yalniz ciceklendikten sonra yenmez artik...Vorarlbergnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-75501755190643582032011-04-18T18:31:27.299+03:002011-04-18T18:31:27.299+03:00oo afiyet olsun harika. Almanya'da yasayan coc...oo afiyet olsun harika. Almanya'da yasayan cocukluk arkadasim markette bulmus almis deneyecekti, bayagi bilinir birsey oralarda demekki!bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-77660136097960314262011-04-18T10:48:50.177+03:002011-04-18T10:48:50.177+03:00ben yaptim ekmegini. pestolu degil, ince ince kiyi...ben yaptim ekmegini. pestolu degil, ince ince kiyip zeytinyagiyla direk ekmek hamuruna kattim. piserken harikaydi kokusu. hemen taze yenmeli ama. dedigin gibi sonraya kalmiyor pek o tat ve koku.hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-61488052284220624252011-04-18T10:34:08.661+03:002011-04-18T10:34:08.661+03:00Barlauch nerdeyse almancayi sevdirecek bana guzelm...Barlauch nerdeyse almancayi sevdirecek bana guzelmis ismi;) pesto yaptim ben gecen hafta sonu goz karari olculerle bir avuc ayi sarimsagi, parmesan, cam fistigi, zeytinyagi cok guzel oldu. Pisirilince tadi azaliyormus diye pisirmedim ekmek fikri sahane ama;) hayal edebiliyorum mis gibi ekmek ve sarimsak kokusu...bestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3775333795694831043.post-58622688546311683022011-04-18T10:25:43.002+03:002011-04-18T10:25:43.002+03:00Almanca adi da ayi sarimsagi: Bärlauch :) Pestosu ...Almanca adi da ayi sarimsagi: Bärlauch :) Pestosu da yapiliyormus, hatta sonra o pestoyu ekmek hamuruna katarak ayi sarimsakli ekmek yapiliyormus. Hic rastladin mi tarifine?hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.com