8 Nisan 2013 Pazartesi

Spiral aromatik bitkiler bahcesi yapimi


Fikir ve yapim semasi suradan alindi. Bir butun gunumuzu aldi. taslari tasi, topragi tasi, taslari yerlestir, olmadi boz bir daha yerlestir sonunda bunu elde ettik gururla sunariz :) Bugun ay takvimide yapraklilarda yagmur izin verirse maydanoz, nane, dere, tere, frens sogani ve maydanozu, tarhun, biberiye, kekik, melissa, merrcankosk, hodan, adacayi, latin cicegi ve lavanta ekecegim. Son bitkilerle yakisikli halini bilahare koyarim. 



4 yorum:

küçük Joe dedi ki...

Sevgilerimi göndermek istedim durduk yere. İyi ki varsınız.

misk dedi ki...

Bestecim merak ettim, bir fonksiyonu var mı bu şekilde dikmenin yoksa bir estetik buluş mu? Çok güzel görünüyor, dolunca daha da güzelleşir ya..

beste dedi ki...

Kucuk Joe-Tesekkur ederim sizde iyiki varsiniz:)

Misk-Evet fonsiyonlari cok. Birincisi bizimki gibi toprak olmayan yerde bir minik bahce yapma sansi. Ikincisi ozelikle nemli ve soguk yerlerde tas isiyi tutuyor ve bitkileri kuraklik isteyenleri en uste nem sevenleri en alta dikerek uygun buyume ortami yaratmak.

misk dedi ki...

Cok hos gercekten! Ben de buralarda bir parca toprak bulup ekmeye calisacagim seneye. Neyse ki P Patch ler var, komun alanlari ekmek icin. simdi oturdugum evin her tarafi kapali... pff