17 Ağustos 2011 Çarşamba

Bilmece


Bu guzel sulu kirmizi minik meyveler ne olabilir?

13 yorum:

Ful yaprakları dedi ki...

yaban mersini mi ? :))

Banu Roumiguier dedi ki...

Groseille, google traduction frenk uzumu diye cevirdi umarim dogrudur :) Kendimi yeni dil ogrenen cocuklar gibi hissettim ilk defa :) Bunun groseille oldugunu geyik etine yakistigini biliyorum ama ana dilimde karsiligi nedir bilmiyorum :)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Frenk üzümü değil mi onlar?
Şahane reçel olur!
Ya da sadece ekşi ekşi sulu sulu yenir...
:))

bilge ve annesi dedi ki...

bana da yaban mersini gibi geldi, Bilge' yle koparıp yemişliğimiz vardı ekşi ekşi:))

Berceste dedi ki...

Yaban mersini mor renklidir. Mersin de beyaz. Bu kirmizilar Frenk Uzumu. Nefis surubu olur... Bana kalsa oturup tek tek yerim :)

hindiba dedi ki...

Oyunbozanlik etmeyeyim demistim ama yemeye kalkanlari görünce duramadim. Bir Lonicera türü. L. periclymenum tahminen. Hanimeligillerden. Yememek gerekir cünkü hafifce zehirlidir ;) Beste her kirmizi, sulu, davetkar meyve yenmez demek istiyor bize galiba :)

pelinpembesi dedi ki...

frenk üzümü değil mi onlar ??

Meyvelitepe dedi ki...

Ben de Evren'e katılıyorum, meyveleri frenk üzümüne çok benzese de,dikkat edilirse yaprakları tamamen farklı (İngilizce adı "HONEYSUCKLE BERRIES" olarak geçiyor).
Bakalım Beste bize neler anlatacak bu fotoğraftaki yemişle ilgili, merakla bekliyoruz:)

Berceste dedi ki...

Evet yanildigimi kabul ediyorum :) Frenk uzumu yazdiktan sonra aklima takildi, cevap bu kadar kolay olmasa gerek diye, Gundonumu 2011 yazimdaki fotografa baktim. Yapraklar cok ama cok farkli. Frenk uzumununkiler bogurtlen yapragina benziyor. Buradakiler ise tirtiksiz duz. Bu bitki kesinlikle frenk uzumu de degil. Ne oldugunu bilemedim. Evren'e guveniyorum :) Bahsettigim yazimdaki Frenk uzumunu de o bilmisti zaten :)

hindiba dedi ki...

Dilek haklisin, Jale hanimin da dedigi gibi ayirici nokta yapraklar.

Adsız dedi ki...

bildigim berriylerin hicbirine benzemiyordu,google da baktim..neyse bulamadim,ama aklima takili kaldi.Sonunda bugun bahcede dolasirken hanimeli oldugun farkettim.bildigimiz hanimeli,sakin yemeye kalkmayin..Sagolun Beste hanim sayenizde birsey daha ogrendim..

A Kadir Bekçi dedi ki...

Hanımeli.

beste dedi ki...

Yorumlariniz ve cevaplariniz iin cok tesekkurler. Frenk uzumu adi gibi bir salkimin etrafinda yer alan minik kirmizi meyvelerden olusuyor ancak gorunusu cok benziyor. Itiraf etmeliyim sulu meyve denildiginde yenilebilecek birsey akla geliyor kelime oyunu icin maruz gorun:) Ne olduguna gelince cevap yetistirebilirsem yarin yada sali gunku yazimda! Ekmekci kiz recel icin asagiya tik. http://bestebonnard.blogspot.com/2008/08/krmz-frenk-zm-reeli-gelee-au-groseille.html