10 Eylül 2010 Cuma

Ilk söz

19. yüzyilda yasamis , Transandantalizm  akiminin önde gelenlerinden Ralph Waldo Emerson "Hicbir sey doganin tükenmek bilmeyen hazinesi kadar zengin degildir. Doga bize sadece yüzeyini gösterir, oysa milyonlarca kulac derinligindedir" demis.

Dogayi merak edip arastirmaya baslayan herkesin, sonunda erisecegi nokta budur saniriz. Yapilan her kesifte, insan daha da büyük bir hayranlik ve merak duygusuyla kusatilmis bulur kendini.

Burada olma sebebimiz bu. Tek basimiza basladigimiz dogayi kesif yolculuklarimizda, üstteki yüzeyi biraz kazidik ve derindeki zenginligi görür gibi olduk. Bu bizi öylesine heyecanlandirdi ki, paylasmak ve büyütmek istiyoruz.

Yetiskinlerin, etraflarindaki agaclarin ve kuslarin adlarini bilmeden yürüyüp gittigi bir dünyadan üzüntü duyuyoruz. Cocuklarimizin canlilari isimleriyle tanidiklari bir dünyadan yana cok ama cok umutluyuz. Cünkü her sey bir isimle baslar. O yüzeydeki anahtardir, derindeki zenginlige ulasabilmemiz icin tutundugumuz kilavuz ipimizdir.

Öncelikli ilgimiz bitkilere yönelik olsa da, yeri geldiginde baska canlilardan ve doganin canli görülmeyen unsurlarindan da bahsetmek niyetindeyiz.

Bazilarimiz bitkiler konusunda egitimli, ama ruhen hepimiz amatörüz. Basta bitkiler olmak üzere dogaya cocuklugumuzdan gelen bir amatör merak duyuyoruz. Doganin zenginliklerini bir cocugun bile anlayabilecegi basitlikle anlatabilmeyi amacliyoruz. Burada yazdiklarimiz kendi kesif yolculugumuzun seyir defteridir bir taraftan. Diger taraftan baska amatör doga kesifcilerinin de isine yaramasi dilegindeyiz.

Bu yolculukta bize eslik etmenizden mutluluk duyariz.

21 yorum:

beste dedi ki...

Nihayet heyecanla bekledigim blogumuz yayinda, hayirli ugurlu olsun, guzel paylasimlar yasansin

Tijen dedi ki...

Hayırlı ve de uğurlu olsun, emeği geçenlerin ellerine sağlık. Bir kaç yazı daha yüklensin de öyle tanıtayım dedim.

nevin dedi ki...

Sevgili Beste ve diger doga dostlari,

ne guzel bir seye baslamissiniz.

heyecanla bekliyecegim paylasimlarinizi.

cok cok tesekkurler..

Meyvelitepe dedi ki...

Harikasınız hepiniz, bugün tam da biraz hüzünlüydüm sanki sonbahardan, besin cephesinde okuduğum gelişmelerden, linki farkedince güneş doğmuş gibi geldi, umutlarım tazelendi.

Selen dedi ki...

Ne iyi yapmışsınız, harika! Merakla yazılarınızı bekliyorum. Türkiye'den gelen sivri biberlerden çıkardığım tohumları nasıl çimlendirip fide elde edebilirim diye araştırmaktaydım, ne tavsiye edersiniz?

Berceste dedi ki...

Haydi "Gunluk(blog) Dostlarimiz", dogayi hep birlikte, bizler arastirarak ve yazarak, sizlerin yorumlarinizla, katkilarinizla hatta belki de yazilarinizla beraber kesfedelim...

Meyvelitepe, heyecanla aramiza katilmanizi bekliyoruz, sizden ogrenecegimiz cok sey olduguna inaniyoruz.
Sevgiyle...

hindiba dedi ki...

Böylesi sicak karsilanmak ne güzel :)

Tijen dedi ki...

Oooo şimdiden 7 izleyicisi olmuş, harika!

Süt Dilimi dedi ki...

Ne güzel! Düşünen,araştıran ve bunları paylaşan birilerinin biraraya gelmesi.Böyle üretken bir çalışma grubundan gelecek verilerin bizler için son derece yararlı olacağına eminim; sabırsızlıkla bekliyorum.

Şefika dedi ki...

Ben de şimdi facebook'da linki görünce geldim. Herbiriniz ayrı ayrı kendi sayfalarınızda harika yazılar yazıyordunuz. Birlikte daha büyük bir enerjiyle nice nice güzellikler yaratabileceğinizi biliyorum. Doğa da bunu hakediyor. Kısacası böyle bir paylaşım blogu oluşturmanıza çok sevindim. Elinize sağlık.

Rasim Karavana dedi ki...

ilk söz çok etkileyici, sonraki yazıları merakla bekliyoruz. kolay gelsin

Nihal M. dedi ki...

takipteyim büyük merakla...
sevgiler selamlarımla birlikte...

Kırmızı Şapka dedi ki...

Merhaba, işte böyle bir şey yapılmalıydı. Tebrik ediyorum, "bir şeyler" için birlikte çabalamak çok daha etkili olacaktır diye düşünüyorum. Beni de alın ekibe beni de! Çocuklar için kuşları, çiçekleri ağaçları çizerim. Böyle bir katkım olsun benim de.

Crebro dedi ki...

Harikasın...

Isil Simsek dedi ki...

Merakla bekliyoruz :)

hindiba dedi ki...

Kirmizi Sapka,
Tesekkürler! Sana bir e-mail yazacagim ilk firsatta.

Bu vesileyle merakla bekleyen bütün dostlara bugün yarin gelecek yeni yazinin da haberini vermis olayim :)

mine dedi ki...

hayırlı olsun ne iyi yapmışsınız

Adsız dedi ki...

Merhabalar, harika bir fikirmis bu gunce. Eminim cok guzel yazilar okuyacagiz burada. Size cok begendigim ve iceriginizle oldukca ilgili oldugunu dusundugum bir guncenin linkini gonderiyorum. Belki linkler listenize bunu da eklersiniz;
dogaguncem.wordpress.com

ANNEMİNELİ dedi ki...

Besteciğim bu blogunu yeni gördüm,çok güzel çiçek bahçesi gibi,gözüm gönlüm açıldı.Doğa benide çok cezbeder.Doğalı günler dilerim...Öptüm...

Benden Bizden dedi ki...

Harika bir blog olmus, ellerinize saglik! Insanin ici aciliyor wallahi :)

ElfAna dedi ki...

Kucukken en sevdigim kitaplardan biriydibitkiler ansiklopedim. Onu elime almis kadar heyecanlandim. Emeginize saglik:)